Over ons - Sirocco

Over ons

SIROCCO FASHION: "Italiaans vakmanschap, artisanale producten en een perfecte service"

 

ONTSTAAN

Sirocco startte in 1984 in de Roeselaarsestraat te Izegem. Omdat Sirocco steevast haar collecties uitbreidde en "de place to be"was voor prachtige Italiaanse collecties, barstte de oude locatie zowat uit haar voegen en werd op zoek gegaan naar een ruimer pand in dezelfde stad. In 2005 verhuisde de zaak naar een nieuwbouw, enkele honderden meters verder met nu een oppervlakte van 180m2 en een parking voor de klanten achteraan de winkel. Hier kon het walhalla van de Italiaanse mode verder worden uitgebouwd. Begin 2016, werd het interieur nog eens volledig vernieuwd.

 

DICHT BIJ DE KLANT

Sirocco wordt al sinds de opstart gerund door zaakvoerdster Nicole, die samen met verkoopster, de volledige business runt. Van het aankopen van de collecties tot de verkoop in de winkel: alles verloopt via haar of onder haar supervisie. Zo staat ze echt heel dicht bij de klant. Bij het aankopen van collecties weet ze bijna op voorhand welke specifieke klant een bepaalde outfit zal passen.

 

STIJL

Omdat Sirocco mikt op een modebewuste look met kwaliteitsvolle materialen en een perfecte snit, mikt het ook op Italië, daar bevinden zich de echte manufacturen, ver weg van de industriële massaproductie. Geregeld worden de collecties vernieuwd. Voor het komende zomerseizoen 2024 hebben we ook enkele nieuwe merken zoals: Absolute, Gherardeschi, Graumann, Purotatto, PT Torino en Shaft Jeans.